Unihoc CARBSKIN

Technologie, díky které se moderní florbalové hole dostávají opět nový rozměr. Tyto hole jsou ikonické zejména pro svou lehkost.

Technologie využívá tkaných karbonových vláken, podobná technologie se mimochodem používá i u monopostů Formule 1. Díky této technologii dosahují florbalové hole velmi malé hmotnosti- z pravidla do 190 gramů, což je zhruba o polovinu méně, než u standardních holí.

Tuto technologii přivedla na trh značka Unihoc, která se již dlouhodobě věnuje možnostem, jak lze co nejvíce florbalové hole odlehčit. Další unikátností na těchto florbalových holích je jejich pevnost – hole tak paří do skupiny florbalek, které hráč jen tak nezlomí. Díky této technologii a materiálu, který se zde využívá je střela mnohem rychlejší i přesnější.

Lucie Želízková a Unihoc CarbSkin
zdroj: flickr – Tatran Střešovíce – https://www.flickr.com/people/130368650@N08/

V současné době se s touto technologií setkáme u šesti typů florbalových holí značky Unihoc. Cenové rozpětí je od 3500 do 5500 korun. Z toho tedy vyplývá, že se jedná o florbalové hole pro opravdové profesionály, kteří už mají nějakou tu sezónu za sebou. Tyto florbalky se staly velmi populárními ve švédské nejvyšší soutěži, kde je Carbskin technologie velmi hojně využívána. Na českém trhu tyto hole zatím nedosahují tak velké oblíbenosti, jako v zahraničí.

To je zjevně způsobeno relativně vysokou cenou, kterou ale kompenzují nové možnosti, které s touto holí přichází. Lze předpokládat, že hole tohoto typu dosáhnou v Česku větší popularity během následujících let, kdy se technologie osvědčí.

Současnou nejoblíbenější Řadou mezi hráči je Unihoc stick EPIC CarbSkin, která díky čepeli EPIC vyhovuje nejširšímu záběru hráčů. Jsou zde různé druhy včetně CarbSkin Curve – což je předzahnutý šaft, pro ještě razantnější střelu.

Unihoc stick EPIC CarbSkin curve 2.0°

Produkty zmíněné v článku

může se také líbit...

Napsat komentář