FBC Liberec

FBC Liberec

Stotisícové město, jehož dominantou je hora Ještěd. Řeč je o Liberci. Toto město je co se sportu týče opravdu velmi rozmanité a děti i dospělí tak mají na výběr snad z každého sportu, který je světově rozšířený. K největším sportovním oddílům v tomto městě paří FBC Liberec. Florbalový klub, jehož založení se datuje do roku 1994, má zhruba 1100 členů a 28 týmů, což v porovnání s ostatními týmy není málo. Klub dlouhodobě motivuje mladé lidi ke sportu, protože, jak všichni víme, děti sportují méně a méně, což českému sportu rozhodně neprozpívá. Pozitivní zprávou v této nelichotivé statistice je, že liberecká mládež patří k té, která sportuje velice ráda a to se pak pozitivně odvíjí na chodu týmu.

Nejvýraznějším týmem je mužský „A-tým“, který ve svém počátku velice často kolísal mezi extraligou a první ligou. Vše se změnilo v sezóně 2003/2004, kdy se tým probojoval z první ligy mezi elitu a tuto soutěž, až na jednu sezónu, již neopustil. Výsledky tohoto družstva patří mezi průměrné- nejlepší výsledek tým zaznamenal v sezónách 2008/09 a 2009/10, kde se umístil na celkovém sedmém místě. V letošní, velice nabité, tabulce se Liberec nachází na devátém místě. Základní ztužující kámen Liberce je určitě kapitán a bývalý reprezentant Matěj Klucho, který se zdobí perfektní defensivou, ale i přesto patří mezi nejvíce bodující hráče v Podještědí.

Asi není žádné tajemství, že hráči Liberce na hřišti hrají s vybavením Oxdog a Exel, které již přes 20 let jim s láskou dodáváme právě my.

Za zmínku rozhodně stojí i ženská složka tohoto oddílu. Hlavní tým žen, vystupující, jako Crazy girls FBC Liberec za dobu svého působení v nejvyšší ženské soutěži získal šest titulů, ba co víc… šest po sobě jdoucích titulů. V letošní sezóně tým zažívá velký útlum- v tabulce jim patří poslední místo a je otázka, zdali se ženám podaří setrvat mezi Českou elitou.

 

zdroj fotek: Flickr – FBC Liberec
https://www.flickr.com/photos/fbcliberec/



může se také líbit...

Napsat komentář